Nieuws

Bionext College over non-conformiteiten bij Skal-inspecties

Op dinsdag 15 september organiseert Bionext, in opdracht van VBP en in samenwerking met Skal Biocontrole een zeer actueel Bionext college over non-conformiteiten die geconstateerd worden tijdens de inspecties.

In het jaarverslag 2014 van Skal zijn veel non-conformiteiten (afwijkingen) geconstateerd, veel meer dan in het voorgaande jaar. Het betrof een groot aantal non-conformiteiten in de laagste categorie (meestal administratief). Met de verwerking van de halfjaarcijfers van 2015 blijkt dat de recidive in afwijkingen dit jaar vrij hoog is en dat de lichte afwijkingen van vorig jaar nu overgaan op ernstig. 

Als sector willen we graag het aantal afwijkingen omlaag brengen. Daarmee gaat de kwaliteit van de bedrijven omhoog. 

Vanuit die gezamenlijke behoefte en de verantwoordelijkheid die de bedrijven in de sector nemen, organiseren Bionext en Skal samen een Bionext College. Arno Berg, inspecteur bij Skal Biocontrole, zal ingaan op de geconstateerde non-conformiteiten, hij zal de halfjaarcijfers toelichten en aangeven hoe belangrijk het is om (lichte) afwijkingen te herstellen. Deelnemers krijgen inzicht in de manier waarop non-conformiteiten voorkomen kunnen worden, waardoor ze bij een volgende controle aan de vereisten kunnen voldoen. 

Het Bionext college is toegankelijk voor leden en niet-leden van VBP. Het college is bedoeld voor handels- en verwerkingsbedrijven en minder relevant voor bedrijven uit de primaire sector. Aan non-conformiteiten die voortkomen uit inspecties bij de primaire sector wordt in dit Bionext college geen aandacht besteed.

Programma: 

13.30-14.00 Ontvangst

14.00-14.15 Welkom en introductie door Paulien Veerman, VBP secretaris

14.15-15.30 Toelichting halfjaarcijfers en geconstateerde non-conformiteiten door Arno Berg, SKAL Biocontrole inspecteur en gespecialiseerd in bereiding, handel, import en opslag.

15.30-15.45 Pauze

15.45-16.15 Vervolg Arno Berg: Arno Berg zal aan de hand van voorbeelden en vragen vanuit de zaal non-conformiteiten meer inhoudelijk behandelen waardoor inzicht wordt verkregen hoe deze voorkomen kunnen worden

16.15-17.00 Beantwoording van vragen

 

Datum:   dinsdag 15 september 2015

Tijdstip:   14.00 tot 17.00 uur 

Locatie: Kraaybeekerhof, Driebergen

Kosten: Kosteloos voor VBP-leden (max. 2 per bedrijf), € 150,- per deelnemer voor niet-leden

 

De inschrijving is reeds gestart, u kunt zich hier inschrijven. Er kunnen maximaal 50 personen deelnemen aan dit college. Vol=vol. Inschrijving gebeurt op volgorde van aanmelding. Bij zeer grote belangstelling kan een tweede college worden georganiseerd.

Nieuwe reactie inzenden

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Geen HTML-tags toegestaan
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.

Meer informatie over formaatmogelijkheden

Door gebruik van dit formulier accepteert u Mollom's privacybeleid.